Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή αρχή μάγκες…


Αραχτή και light ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική μας στο ευρωμπάσκετ της Πολωνίας επικρατώντας άνετα των Σκοπίων 86-54(αναλυτικά στατιστικά από το eurobasket2009.org)

Αντίθετα με όσα μας έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα κάναμε πολύ δυνατή αρχή επιβάλλοντας τον ρυθμό μας χωρίς να παρασυρθούμε στο «παιδικό» μπάσκετ που προτιμούν και αντέχουν τα Σκόπια.

Σε γενικές γραμμές πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κλέψαμε μπάλες και τρέξαμε σωστά στον αιφνιδιασμό βγάζοντας εύκολα καλάθια. Όταν χρειάστηκε περάσαμε τη μπάλα στους ψηλούς μας και παίξαμε set παιχνίδι αποφεύγοντας το πάνω κάτω και το πολύ τρέξιμο. Σπανούλης Ζήσης έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση παίζοντας σωστά το pick n' roll απέναντι στους αργούς ψηλούς του Άρσιτς και ο Σχορτσιανίτης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, εκμεταλεύτηκε τη δύναμή του και έβαλε τη μπάλα στο καλάθι. Τέλος τα αμερικανάκια μας (Καλάθης, Κουφός )άφησαν πολύ θετικά δείγματα δείχνοντας ότι το ταλέντο και η όρεξή τους ίσως και να ρεφάρουν την απουσία της εμπειρίας... είδωμεν .

Όπως και να 'χει η ομάδα των Σκοπίων ήταν πολύ κατώτερη από αυτό που περιμέναμε και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν αποτελεί δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα.

Ωστόσο αυτό που μας μένει από τη σημερινή παρουσία είναι ότι οι διεθνείς μας τρέχουν σωστά στον αιφνιδιασμό, κατεβάζουν τα ριμπάουντ και έχουν τις μονάδες που θα τελειώσουν τις φάσεις.

Αν το δούμε λίγο πιο ψυχρά όμως θα δούμε έναν Περπέρογλου να παίζει άμυνα στο ένα μέτρο και όλη την ομάδα να κολλάει στα σκριν. Η άμυνα αργούσε να προσαρμοστεί στις υποτυπώδεις περιστροφές των Σκοπιανών και τα 17 λάθη στα οποία υποπέσαμε, δεν είναι θετικό δείγμα. Ο Σπανούλης σε αυτά τα παιχνίδια καλά θα κάνει να μοιράζει λίγο περισσότερο τη μπάλα και ο Πρίντεζης πριν από κάθε παιχνίδι να τρώει κάνα καροτάκι να ανοίξουν τα ματάκια του και να δουν την πάσα και το εύκολο καλάθι.

Anyway,απόψε δεν μας μένει η 30άρα αλλά ότι τρέχαμε να κρύψουμε το Macedonia από τον φωτεινό πίνακα. No comment. Eμείς μιλάμε για μπάσκετ.

Επόμενος αντίπαλος αύριο στις 20:15 η Κροατία. Eλπίζω να έχουμε κάτι να πούμε μετά από αυτό το παιχνίδι...



Υ.Γ. : Η μεγαλύτερη απουσία του τουρνουά δεν είναι ο Διαμαντίδης αλλά ο Σκουντής που μας παράτησε στα χέρια του πολυλογά Ιωάννου που καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει...πείτε του κερνάει το TVland σουβλάκια αύριο


Coach Carter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου