Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το κτήνος βρυχάται - Η Εθνική στους 8


Σε ένα παιχνίδι με σχετικά μέτριο τέμπο,σετ παιχνίδι 5 εναντίον 5 και λίγα λάθη η εθνική επιβλήθηκε των πολλά υποσχόμενων Γερμανών 84-76 δείχνοντας ότι στη μέχρι τώρα διοργάνωση είναι η πιο σοβαρή ομάδα.
Με χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα αλλά χωρίς σκαμπανεβάσματα και κενά διαστήματα το παιχνίδι φάνηκε να είναι under control από την αρχή μέχρι το τέλος.Τι κι αν οι πιτσιρικάδες του Μπάουερμαν τα έβαζαν όλα παίζοντας σχετικά καλό μπάσκετ,πάντα όταν η διαφορά μειωνόταν υπήρχε ένας Σπανούλης,ένας Σχορτσιανίτης ή ένας Περπέρογλου που έκανε τη διαφορά και επανέφερε την τάξη.
Οι κοντοί όπως επανελημμένα έλεγε και ο Χατζηγεωργίου "χτυπούσαν στα αργά πόδια των ψηλών αντιπάλων" παίζοντας έξυπνα με διεισδύσεις αλλά και με υποδειγματικά pick 'n' roll και πάσες από την κλειδαρότρυπα.
Το καλό είναι ότι οι διεθνείς δεν άφησαν σε καμμία στιγμή το σπαστικό παιχνίδι των Γερμανων με τα πολλά φάουλ να χαλάσει το ρυθμό τους και διατηρώντας τη διαφορά σταθερά στους 8-10 πόντους κατάφεραν να φτάσουν σε μια φαινομενικά εύκολη νίκη.Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον ρυθμό δεν τον επιβάλαμε εμείς.Πήγαμε σε πολύ πιο αργό μπάσκετ που θύμιζε περισσότερο ομάδα Γιαννάκη.Τα μόλις 10 λάθη στα οποία υποπέσαμε όμως αποδεικνύουν ότι και το 5on5 μια χαρά μας πάει.

Στα δικά μας τώρα...
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εμένα ο τρόπος που ο Καζλάουσκας διαχειρίζεται σε κάθε παιχνίδι το ρόστερ με έχει εντυπωσιάσει.Ειδικά με τους κοντούς.Σήμερα ο Σπανούλης Ζήσης έπαιξαν σχεδόν όλο το παιχνίδι και για λέμε και του στραβού το δίκαιο...ποιος είδε τον Σπανούλη και δεν τον φοβήθηκε...Το μόνιμο μελανό σημείο του Βασίλη είναι τα λάθη...Σήμερα λοιπόν κάνοντας μόλις 2 λάθη σκοράροντας 20 πόντους και μοιράζοντας άλλους 14 (7 ασσίστ) δεν είχε μελανό σημείο και μπορώ να πω ότι ήταν από τα παιχνίδια που τον χάρηκα.Είναι σίγουρα το πιο ώριμο τουρνουά του και είμαι σίγουρος ότι κρατάει πολύ ενέργεια για τη συνέχεια.Περιμένουμε λοιπόν να γίνει ο ηγέτης που θέλει αυτή η ομάδα.
Για τον Ζήση δεν λέω τίποτα.Είναι απλά ο Ζήσης.Ο γνωστός απόλυτος Ζήσης που δεν θα ξεχωρίσει σε καμμία στατιστική κατηγορία αλλά θα είναι πάντα ο σιωπηλός MVP κάθε αγώνα.
Ο Καλαμπόκης στα 11 λεπτά που πήρε έδειξε ότι αξίζει αυτή την ευκαιρία που του δώθηκε και με το παραπάνω κιόλας.Ο Μπουρούσης δεν τράβηξε αλλά ο Σόφο ήταν και εκεί και παραλίγο να κατεβάσει τη μπασκέτα.Δεν είναι μόνο τα δυνατά τελειώματα και τα γρήγορα πλάγια βήματα...είναι ότι έχει πάει στο επόμενο επίπεδο. Δίνει πια πολύ καλές βοήθειες στην άμυνα καλύπτοντας και χώρο και παίχτη.Παίζει σωστά στη base line και καταφέρνει παρά τον όγκο του να παίζει over-play άμυνα κάθε αντίπαλο ψηλό.Μας αρέσει σίγουρα και θέλουμε να τον δούμε να ανεβάζει κι άλλο την απόδοσή του απέναντι και στους αντιπάλους που έρχονται.Ο Κουφός είχε προβλήματα στην άμυνα και έμεινε στα 10 λεπτά που πρόλαβε όμως να κάνει ένα εντυπωσικό κάρφωμα και να δώσει την ενέργεια που έλειπε όταν ο Schaffartzik προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του.Ο Πρίντεζης το ίδιο.Άργησε να μπει αλλά...μπήκε έκανε αισθητή την παρουσία του.

Όλοι αυτοί είναι παιδιά που φαίνεται να έχουν καταλάβει απόλυτα το ρόλο τους μες την ομάδα και μπορούν και τα δίνουν όλα όποτε έχουν την ευκαιρία.Είναι ομάδα πια και γι'αυτό βλέπουμε να αποδίδουν όλο και καλύτερο μπάσκετ από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό είναι σίγουρα επιτυχία τόσο του coach(όχι δική μου...του original) αλλά και των παλιών που πέρασαν τη φιλοσοφία ομάδα στους "μικρούς".

Αναλυτικά στατιστικά από το eurobasket2009.org

Πάμε για τον επόμενο τώρα Κυριακή απόγευμα με τη Ρωσία!


Υ.Γ. 1: Σιγά που δεν θα υπήρχε υστερόγραφο...Βαγγέλη Ιωάννου Σ'αγαπάμε...αυτό το γκρο πλαν σου και η σχεδόν μισάωρη ερώτηση στο Νίκο Ζήση ήταν όλα τα λεφτά
Υ.Γ. 2:Παίζουμε καλύτερα χωρίς Διαμαντίδη Παπαλουκά και γενικά όλη την παλιοσειρά...ή ειναι ιδέα μου?



Coach Carter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου