Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ότι λάμπει...είναι χαλκός!


Απ'ότι φαίνεται οι διεθνείς εκτός από κινητά τηλέφωνα και κέρματα...θα πρέπει να αφήσουν και ένα χάλκινο μετάλλιο στον έλεγχο του αεροδρομίου...
Σε ένα κακό από κάθε άποψη παιχνίδι η Ελλάδα επιβλήθηκε της Σλοβενίας 57-56 κατακτώντας για πρώτη φορά την τρίτη θέση σε ευρωμπάσκετ στην ιστορία της.
Απόψε καταφέραμε να σπάσουμε μια κατάρα που μας κυνηγούσε χρόνια και έλεγε ότι η Ελλάδα πάντα έχανε επεισοδιακά στον ημιτελικό και κατέληγε στην τέταρτη θέση.Αυτή τη φορά όμως ήταν αλλιώς.Το είδαν λίγο πιο ρεαλιστικά.Δεν χτύπησαν τον ημιτελικό-έκαναν συντήρηση δυνάμεων...και τους βγήκε.

Στα του παιχνιδιού δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε και πολλά.
Λίγο πολύ δεν αφήσαμε περιθώρια στους Σλοβένους.Με πολύ καλή άμυνα στους αδερφούς Λόρμπεκ αλλά και πολύ καλό κλείσιμο του Λάκοβιτς έμοιαζαν με ποντίκια στη φάκα στις περισσότερες επιθέσεις.Αντίστοιχα βέβαια δούλεψαν και αυτοί περιορίζοντας τον Σπανούλη στους 3 μόλις πόντους.Το πρόβλημά τους όμως ήταν ότι είδαν έναν πολύ δημιουργικό Καλάθη αλλά και έναν ογκόλιθο που ονομάζεται Σχορτσιανίτης...
Ουσιαστικά ήταν ένα ματς Σχορτσιανίτης εναντίον όλων...και κέρδισε.Κάποιος έκανε το "λάθος" να ανοίξει το κλουβί απελευθερώνοντας το θηρίο.Ο Σόφο κατέβαζε rebounds,έπαιζε άμυνες,έκλεβε μπάλες,έριχνε τάπες,κάρφωνε και έβαζε και βολές άκουσον άκουσον!Πραγματικός οδοστρωτήρας.Όλα τα παιδιά κατέβαλαν υπερπροσπάθεια αλλά ο Σοφοκλής έκανε τη διαφορά σήμερα!Με 23 πόντους 6ρ. ,2κ. ,2κλ. αλλά και 12(νομίζω) κερδισμένα φάουλ ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός.Και αυτό αρκούσε για να κερδίσουμε.

Όπως θα ακούσετε από όλες τις εκπομπές και θα διαβάσετε στα περισσότερα αθλητικά sites,η διάκριση αυτή είναι μάλλον ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθανόμαστε παρηγορημένοι με το χάλκινο.Ο Βασίλης το είπε...για εμάς ήταν τελικός αυτό το ματς και το κερδίσαμε...και γι'αυτό και τα πανηγύρια στο τέλος του αγώνα.

Η ομάδα αξίζει ένα μπράβο.Και τα παιδιά και το προπονητικό team και όλοι τους.Ήταν πολύ μεγάλη διάκριση κι ας έχουμε καλομάθει με χρυσά κι ασημένια τόσα χρόνια.




ΥΓ:Άντε να τελειώνει αυτή η παρωδία που λέγεται συνέντευξη να δούμε τελικό.Από συνέντευξη είτε Γιωργάκη είτε Κωστάκη προτιμώ Βαγγέλη Ιωάννου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου