Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Sorry Coach,δεν κάνεις


Σε ένα παιχνίδι που ήταν παιχνίδι ως το 32 και παρωδία από κει κι έπειτα η Ελλάδα ηττήθηκε από μια πολύ μεγάλη Ισπανία 82-64.
Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου είδαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.Η Ισπανία σίγουρα ήταν καλύτερη. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα στην περιφέρεια,εκμεταλλεύθηκε απόλυτα τις κλεμμένες μπάλες και έτρεξε σωστά στον αιφνιδιασμό βγάζοντας εύκολους και θεαματικούς πόντους.Έβαλε τα ξεμαρκάριστα σουτ και έδειξε ότι αυτή θα είχε τον πρώτο λόγο.
Οι Έλληνες ωστόσο δεν έδειχναν πρόθυμοι να πουλήσουν το τομάρι τους τόσο φθηνά.Πίεσαν στην άμυνα,πήραν τα rebounds και όποτε βρήκαν ευκαιρία έτρεξαν και στον αιφνιδιασμό.Ειδικά με την είσοδο του Καλάθη που μοίρασε το κατέβασμα της μπάλας και βοήθησε τον Σπανούλη η ομάδα έδειχνε να το πιστεύει και ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει το μπαμ και να πλησιάσουμε για να χτυπήσουμε το παιχνίδι.

Είχαμε ξεχάσει όμως τον παράγοντα Γιόνας Καζλάουσκας...
Δυο χιλιάδες και κάτι χρόνια πριν,αν στη θέση του Λεωνίδα ήταν ο Καζλάουσκας οι 300 δεν θα είχαν κατέβει στις Θερμοπύλες φίλε...
Ήταν η πρώτη φορά που πεθύμησα Δράκο!Μπορεί το παιχνίδι της εθνικής με τον ερχομό του Λιθουανού να έγινε πιο γρήγορο,πιο παραγωγικό και πιο αθλητικό αλλά η ομάδα αυτή πέτυχε όσα πέτυχε τόσα χρόνια επειδή ο Γιαννάκης δεν δεχόταν να τα παρατήσει αν δεν τραγούδαγε η χοντρή που λένε και οι Αμερικάνοι.
Θυμάμαι μια δήλωση του Ιωαννίδη πριν 3 χρόνια...

"Παίζουμε στο Ισραήλ και είμαστε 16 πόντους πίσω και μένει ένα λεπτό.Και τους φωνάζω στον πάγκο και βλέπω τον Γιαννάκη να έρχεται και να λέει "Πάμε γερά...μπορούμε"....
Τι πάμε γερά ρε αγόρι μου;Στραβός είσαι;Δεν βλέπεις το σκορ;......"

Αυτός είναι ο Γιαννάκης και αυτή τη φιλοσοφία πέρασε σε αυτή την ομάδα!Και αυτή η φιλοσοφία ήταν που έφερε το "βάλ'το αγόρι μου" και ότι ακολούθησε.
Εσύ coach σήμερα απήχες πολύ από αυτό.
Ναι οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι και το ξέραμε.Αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα παρατούσαμε το παιχνίδι.Παιχνίδι που τα παιδιά το πίστευαν...ήταν όλοι κ@υ...μέν0ι να κερδίσουν...και ο coach είπε κρατάμε δυνάμεις για τον μικρό τελικό.

Τέλος πάντων
Όλα τα παιδιά έκανα μια καταπληκτική προσπάθεια να κερδίσουν μια τρομερή ομάδα με φανταστικούς παίχτες.Απλώς το είδε τεχνοκρατικά "κάποιος" σήμερα και είπε κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει και χάλασε την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου ημιτελικού.
Δεν θέλω να σχολιάσω κανέναν παίχτη ξεχωριστά.Ήταν ομάδα σήμερα και καθένας έδωσε ότι μπορούσε.

Για τη διαιτησία τα είπε ο Χατζηγεωργίου...ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρι.

Περιμένουμε αντίπαλο τώρα...




ΥΓ1 :Για τον Κουφό μόνο θα έλεγα ότι το παιδί το δικαιολογώ απόλυτα αν δεν ξαναέρθει να παίξει για την Εθνική.Είναι ένας παίχτης που άφησε πολλά πίσω για να έρθει και θα μπορούσε να έχει βοηθήσει τα μέγιστα αλλά...τεςπα
ΥΓ2: Βαγγέλη Ιωαάννου...αν και τα άκουσε άλλος σήμερα -οπότε τη γλίτωσες-τα παιχνίδια δεν τελειώνουν 6 και 40 πριν το τέλος...έτσι πληροφοριακά το λέω να το ξέρεις για πιθανή επόμενη μετάδοση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου