Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλάδα - Ρωσία 65-68


Κυρίες και κύριοι...χάσαμε!Η Ελλάδα λύγισε απέναντι στο σκληρό παιχνίδι των Ρώσων και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο τουρνουά.Τα παιδιά του Ντέιβιντ Μπλατ ακολουθώντας το μοτό "θα κάνουμε 40 φάουλ...αποκλείεται να μας τα σφυρίξουν όλα" και παίζοντας μια αρκετά έξυπνη άμυνα ζώνης(παρόμοια με την άμυνα που έπαιζε ο Ολυμπιακός στους τελικούς του πρωταθλήματος) κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι της εθνικής και να πάρει το δίποντο.Δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας και σε κάθε τελική ενέργεια προτιμούσαν να μας στείλουν στη γραμμή των βολών παρά να δεχθούν ένα καλάθι που θα έδινε αυτό το κick που έλειπε για να πάρουμε μπροστά.
Η υπεροχή τους στους αιθέρες σε συνάρτηση με τα χαλαρά block out μας είχαν σαν αποτέλεσμα τα 15 επιθετικά rebounds που πήραν να μετουσιωθούν σε πολλές δεύτερες ευκαιρίες και πόντους.
Το παιχνίδι της Ελλάδας δεν ήταν κακό.Απλώς...δεν μας ήθελε!Πολλά χαμμένα καλάθια από κάτω...πολλά "φτυσίματα" της μπάλας και γενικά...δεν μας ήθελε.
Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά θα δούμε ότι κάναμε μόλις 8 λάθη.Με 8 λάθη δεν γίνεται να χάσεις παιχνίδι.Το παιχνίδι το χάσαμε από τις βολές και από τη χαλαρότητα.Ούτε από κακές επιλογές ούτε από άμυνες ή λάθη.
Είχε επισημανθεί από την αρχή ότι η Ρωσία είναι ομάδα που στο 5 εναντίον 5 θα μας δημιουργούσε πρόβλημα με τα μεγάλα κορμιά και αυτό έπρεπε να αποφύγουμε.Παρόλα αυτά όμως προτιμήσαμε να παίξουμε το παιχνίδι τους και να περιμένουμε πότε φανεί η φθορά τους από τα φάουλ ώστα να χτυπήσουμε.Δεν τρέξαμε όταν μπορούσαμε και δεν γυρίσαμε γρήγορα τη μπάλα.Ήθελα να δω Καλάθη σήμερα.Ίσως και να ήταν η ευκαιρία του να κάνει το κάτι παραπάνω δίνοντας την ώθηση που έλειπε.

Βέβαια να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την Ελλάδα.Η πρωτιά του ομίλου θα παιχτεί την Τρίτη απέναντι στον Πάρκερ και την Γαλλοπαρέα του!

Anyway αυτό που μας μένει απόψε είναι ότι ο Σχορτσιανίτης δείχνει ασταμάτητος και ότι ο Φώτσης είναι εκεί όταν πρέπει.Το comeback έγινε ακόμα και στη γενική σημερινή χαλαρότητα.
Κατά τ'αλλα κινηθήκαμε στα ρηχά σε προσωπικό επίπεδο.Είδαμε να χρησιμοποιούνται 6-7 παίχτες και απ'ότι φαίνεται έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος.Δεν μ'αρέσει αλλά ο Καζλάουσκας κάτι παραπάνω θα ξέρει...

Αναλυτικά στατιστικά από το eurobasket2009.org

Υ.Γ.1: Ρε Βαγγέλη...άσε κάναν άλλον να μιλήσει ρε Βαγγέλη...δεν είναι savoir vivre ρε Βαγγέλη...στοιχειώδεις καλοί τρόποι είναι ρε Βαγγέλη...όταν μιλάει κάποιος πρέπει να πετάγεσαι σαν την τσουτσού...ασ'τον να ολοκληρώσει ρε Βαγγέλη...
Υ.Γ.2: Αχ ρε Βαγγέλη...



Coach Carter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου