Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Κι οταν το κύπελλο σηκώσω...




Κυρίες και κύριοι...είμαστε στην 4άδα!
Η Ελλάδα του σετ παιχνιδιού,των 60 πόντων,της ασφυκτικής άμυνας και των μεγάλων σουτ...είναι εδώ!
Σε μια μάχη που τα 40 λεπτά δεν φάνηκαν αρκετά για να βγάλουν νικητή η επίσημη αγαπημένη επιβλήθηκε της Τουρκίας του Χέντο Τούρκογλου και των 53 εκατομμυρίων του εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο ερχόμενο mundobasket και διεκδικώντας επάξια μια θέση στο βάθρο.
Το παιχνίδι αν εξαιρέσουμε το 7-2 υπέρ της Τουρκίας ξεκίνησε σχεδόν ιδανικά για την εθνική μας.Βγήκαν τα σουτ,παίρναμε τα rebounds το ένα μετά το άλλο και βρήκαμε αμέσως λύσεις απέναντι στη ζώνη των Τούρκων που τους έφερε στο Χ με τη Σλοβενία δυο μέρες πριν.Ωστόσο ακόμα και στο +7 δεν είδαμε καμμία διάθεση να ανοίξει ο ρυθμός και να τρέξουμε λίγο.Προφανώς όμως ήταν εντολή του coach προκειμένου να αποφευχθούν λάθη αλλά και κούραση καθώς σήμερα πήγαμε σε πολύ περιορισμένο rotation-Φώτσης 43λ. Σπανούλης 41λ. Ζήσης 38λ....φαινόταν από την αρχή αυτό οπότε κάποιος έπρεπε να κρατήσει τα μπόσικα που λένε...anyway...Το ημίχρονο τελείωσε με τα στατιστικά να δείχνουν Ελλάδα αλλά τον φωτεινό πίνακα να δείχνει Χ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική με εξίσου χαμηλή παραγωγικότητα και από τους δύο αλλά με Τούρκογλου να κάθεται άποντος στον πάγκο και να περιμένει την ώρα του για να πιάσει τ' όπλο.
Μπήκε λοιπόν στην τέταρτη περίοδο και έκανε αυτό που έπρεπε.Έβαλε τη στολή του παιχταρά και έδειξε ότι αξίζει τα λεφτά του.Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο Σπανούλη που απ' ότι φαίνεται αρνείται πεισματικά να χάσει μεγάλο σουτ δυο βδομάδες τώρα.Παράταση πέναλτυ και η Ελλάδα στην 4άδα...that's the story.Ελλάδα 76 Τουρκία 74
Και η καλύτερη Τουρκία της δεκαετίας εκτός μεταλλίων.

Τι είδαμε...
Είδαμε ένα Πρίντεζη να έρχεται από τον πάγκο να βάζει το κρισιμότερο σουτ του ματς και να κλείνει και όσο γινόταν τον Τούρκογλου.
Είδαμε ένα Ζήση να κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα και αμυντικά και επιθετικά.Να αστοχεί σε δύο κρίσιμες βολές στο +1 της Ελλάδας στο τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά και της παράτασης...ΑΛΛΑ να ευστοχεί σε ένα μεγάλο τρίποντο 1:40 πριν τη λήξη
Είδαμε ένα Μπουρούση να κατεβάζει 5 επιθετικά αλλά να αστοχεί σε 5 τρίποντα.
Ο Περπέρογλου τα ίδια.Βοήθησε αμυντικά αλλά δεν του βγήκαν τα σουτ
Ο Καλάθης Καλαμπόκης δεν φάνηκαν είναι η αλήθεια.Έδωσαν όμως και οι δύο σημαντικές ανάσες σε Σπανούλη Ζήσης και αυτό είναι συν.
Κεφάλαιο Φώτσης: Ο αρχηγός ήταν παντού!Με ένα εμφατικό double double (11π. 13ρ.) έκανε αισθητή την παρουσία του.Κατέβασε κρίσιμα ριμπάουντς και έσβησε τον Iλιάσοβα κόβοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο επιθετικό ατού των Τούρκων!Ακόμα κι αν πούλησε μια μπάλα στο τέλος...σήμερα ήταν Αρχηγός!
Κεφάλαιο Σχορτσιανίτης: Ούτε θυμάμαι πόσα φάουλ κέρδισε από τους αντίπαλους ψηλούς!Σκόραρε όταν έπρεπε,πάσαρε όταν οι κοντοί δεν μπορούσαν και έπαιξε μια εκπληκτική άμυνα στο τέλος κλείνοντας χωρίς φάουλ τον Τούρκογλου και χαλώντας το τρίποντο!
...
...
Σπανούλης...
...
Σπανούλης λέω....
Τι να πεις;
Ο τύπος μας αρρώστησε σήμερα!Είναι ηγέτης όμως και το έδειξε!
Σε κάθε φάση άλλαζε από mvp σε μοιραίο...και πάλι σε mvp.Έβαλε όλα τα τρίποντα που έπρεπε και πήγε να πουλήσει το παιχνίδι 2 φορές χωρίς λόγο. Δεν λέμε άλλα...περιμένουμε το αυριανό από τον Bill!

Η ομάδα έδειξε ότι έχει τσαγανό και ότι όλα πάνε βάση πλάνου!Δεν θέλαμε σε κανένα σημείο να αφήσουμε τους Τούρκους να τρέξουν και το πετύχαμε.Πήγαμε σε κοντρόλ μπάσκετ και νικήσαμε ένα παιχνίδι που δείξαμε ότι ήταν δικό μας από την αρχή.
Η διαιτησία ήταν λίγο αλλοπρόσαλλη καθώς πάλι τη μία άφηναν πολύ σκληρό παιχνίδι και την άλλη σφύριζαν by the book σπάζοντας @ρχ.δ.@!

Κάναμε σημαντικά λάθη αλλά αυτό μου μένει είναι ότι παίξαμε απέναντι σε μία πλήρη ομάδα και μομέντουμ,σουπερ σταρ και κίνητρο και...νικήσαμε!
Είναι ίσως αυτό που λένε διάφοροι δημοσιογράφοι εδώ και 4-5 χρόνια περίπου...ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται 40 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Έλληνες.
Μακάρι να ισχύσει το ίδιο και αύριο απέναντι στη μεγάλη Ισπανία που παρά τις απουσίες της κι αυτή χθες έπαιξε διαστημικό μπάσκετ απέναντι στη Γαλλία του Πάρκερ που ακόμα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που ο De Colo έβαλε το buzzer και μας κέρδισαν.


Εις αύριον!

Καλή επιτυχία μάγκες!

Υστερογραφοοο : Βαγγέλη αν είχαμε χάσει θα είχες ακούσει τα μύρια όσα αλλά σε έσωσαν τα παιδιά...μαυρόγατε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου