Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γαλλία Ελλάδα 71-69...ε και;

Mes dammes et monsieurs...πάλι χάσαμε αλλά δεν είδα και κανέναν να στενοχωρήθηκε.Σ' ένα αδιάφορο ματς ,όπου κανένας από τους δυό δεν ήθελε να κερδίσει,η μπίλια έκατσε τελικά στη μεριά της Γαλλίας και ο φωτεινός πίνακας έγραψε το τελικό 71-69. Μια παράδοση είκοσι και κάτι χρόνων έσπασε μ΄ένα σούτ στα 0,9'', με τους Γάλλους να κοιτάζονται και να μην ξέρουν αν πρέπει να χαρούν η να λυπηθούν καθώς ναι μεν τερμάτισαν πρώτοι αλλά κατά πάσα πιθανότητα πέφτουν πάνω στην Ισπανία που ακόμη κι αν δεν εχει δείξει το καλό της πρόσωπο....ε είναι η Ισπανία.
Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι παίζοντας υποδειγματικό μπάσκετ απέναντι σε μια ομάδα με τρομερά αθλητικά προσόντα και δυνατά κορμιά.Με εναν Περπέρογλου να πετάει φωτιές και κάτι slit outs όπως θα έπρεπε να είναι δείξαμε διάθεση να επιβάλουμε το ρυθμό μας.Όσο περνούσε όμως η ώρα η ομάδα έδειχνε να αφήνει το παιχνίδι και οι Γάλλοι με Πάρκερ και στον πάγκο ( χωρίς βέβαια να παίζουν τρομερό μπάσκετ) έδειχναν πως δίκαια έφτασαν αήττητοι ως εδώ.Πήραν τα rebounds,έκλεισαν στην άμυνα και ευστόχησαν αντός πεδιάς.
Το δεκάλεπτο τελείωσε με 21-18 υπέρ της ομάδας μας και το ημίχρονο με τους Γάλους μπροστά με 41-34.
Στη αρχή του δευτέρου κι ενώ προσπαθούσαμε να καλύψουμε τη διαφορά οι διαιτητές αποφάσισαν να γίνουν πρωταγωνιστές και άρχισαν να σφυρίζουν διάφορα χαιδολογήματα φάουλ αλλά να αφήνουν και σκληρό παιχνίδι αν τους άρεσε καμμιά φάση.Η συνέχεια ήταν νευρική όμως το τρέξιμο του Καλάθη και η διάθεση του Καιμακόγλου έδωσε τον αέρα που χρειαζόταν και μαζί με τα 2 τρίποντα του Σπανούλη(το ένα σέντρα σουτ από το κέντρο σχεδόν, στο τέλος του χρόνου!) πήγαμε στο χ κάπου στα μέσα του 4ου δεκάλεπτου.Το παιχνίδι τελείωσε με ένα καταπληκτικό καλάθι στα 0.9 από τον De Colo που μάλλον μας γλίτωσε από το μαρτύριο μιας βαριεστημένης παράτασης.

Κακά τα ψέμματα,την Ισπανία δεν την θέλει κανείς.Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.Ακόμα και με την απουσία του Calderon -και κάνοντας πολλά νεκρά διαστήματα λόγω της αδυναμίας του Ricky και του Llull να κοντρολάρουν το ρυθμό του παιχνιδιού-είναι ακόμα το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Περιμένουμε λοιπόν τα αυριανά αποτελέσματα προκειμένου να μάθουμε ποια θα είναι η αντίπαλός μας για το final8 του φετινού eurobasket!

(Κοιτάζοντας τα στατιστικά του παιχνιδιού θα δείτε ότι τελικά πήραμε περισσότερα επιθετικά και σήμερα με τη Γαλλία αλλά και προχθές με τη Ρωσσία...Τα χάνουμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ρεφάρουμε)

Υ.Γ.: Βαγγέλη στη χαρίζω για σήμερα γιατί μ'άρεσε η γραβάτα σου...xo xo xo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου