Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Κυρίες και κύριοι...έχουμε το 2 στα 2!



Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα η εθνική επιβλήθηκε των ψυχωμένων Κροατών 76-68 για τη δεύτερη αγωνιστική του ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.
Το παιχνίδι είναι απλό...2 μπασκέτες,2 ημίχρονα... όποιος βάλει τα περισσότερα καλάθια κερδίζει.
Η Ελλάδα λοιπόν έβαλε τα περισσότερα και πήρε το ντέρμπυ του ομίλου.

Dr Jekyll - 1ο ημίχρονο
Τέτοιο μπάσκετ είχαμε χρόνια να δούμε...το 52-31 μιλάει από μόνο του νομίζω.
Με μοναδικό μελανό σημείο κάποια χαμμένα rebounds η ομάδα ήταν λες και την κατεύθυνε ο Γιόνας στο playstation. Παίζοντας ολόσωστα το Pick 'n' roll και χτυπώντας με ελεύθερα τρίποντα από την αδύνατη πλευρά καθώς και άμυνα ζώνης ώστε να αποφύγουν τα ποσταρίσματα του δίμετρου Πλάνινιτς τα παιδιά του Καζλάουσκας έδειχναν ασταμάτητοι σε άμυνα και επίθεση αποδεικνύοντας ότι το βάθρο δεν είναι σε καμμία περίπτωση όνειρο απατηλό.O Σπανούλης μοίραζε και οι υπόλοιποι εκτελούσαν.Για τον Μπουρούση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι.Ήταν ο Μπουρούσης που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και τον πήγε Βερολίνο με το έτσι θέλω.

Mr Hyde - 2ο ημίχρονο
Δεν μας βγήκε τίποτα,αλλά χαλάλι...
Τα πόδια βάρυναν,η άμυνα ψιλοχαλάρωσε και οι Κροάτες άρχισαν να το πιστεύουν.Δύο καλές παριστροφές της μπάλας όμως και ένα ξέσπασμα του Περπέρογλου ήταν αρκετό για να επαναφέρει τη διαφορα στο +16 και να κόβει τα φτερά του Ούκιτς και των υπολοίπων.Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή.Η Ελλάδα κόλλησε χοντρά και έδειχνε να αφήνει το παιχνίδι να φεύγει από τα χέρια της.Αφήσαμε ελεύθερα σουτ και ανοίξαμε διαδρόμους.Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαιτησία έσπασε λίγο νεύρα σήμερα με μερικά σφυρίγματα να τρελαίνουν τους διεθνείς και να τους βγάζουν τελειως εκτός ρυθμού.
Εν τέλει με κάποια έυστοχα τρίποντα και πολλές βολές κατάφεραν και έφεραν το παιχίδι στους 6 όπου όμως ήταν η ώρα του Σπανούλη να πάρει τ' όπλο του και να καθαρίσει με τρελαμένο τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη δείχνοντας να ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν η μπάλα καίει.

Τι μας μένει από τη σημερινο?
Το εκπληκτικό μπάσκετ του πρώτου ημιχρόνου.Προσωπικά θεωρούσα απόλυτα αναμενόμενη την κοιλιά του δεύτερου μισού καθώς από τη στιγμή που έχουμε ολόκληρο τουρνουά μπροστά μας και ο αντίπαλος δεν δείχνει να μπορεί να μας κοντράρει...ας κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας λίγο ακόμα...
Οπότε ας μην βιαστεί κανείς να μιλήσει για έλλειψη ψυχραιμίας και εμπειρίας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ο Έλληνας προκειμένου να πει την π..αριά του.
Από την ομάδα αυτή δεν λείπει τίποτα και καλά θα κάνουν όσοι τους έχουν καταδικάσει ήδη να μείνουν εκτός βάθρου να ανοίξουν τα ματάκια τους και να δουν πως γύριζε η μπάλα σήμερα και πως καλύψαμε τις αδυναμίες μας μόλις στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της διοργάνωσης...



Υ.Γ. :Να σημειωθεί ότι η μετάδοση του αποψινού αγώνα από πλευράς Βαγγέλη Ιωάννου ήταν άψοψη...xo xo xo...
Πέρα από την πλάκα...ας μένει στη μεικτή ζώνη...του πάει καλύτερα


Coach Carter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου